Emelkedő hangulatban az európai tőzsdék (GazdaságTV riport)
2015. augusztus 03. írta: Balogh Balázs

Emelkedő hangulatban az európai tőzsdék (GazdaságTV riport)

  

 Az európai feldolgozóipari értékek (Manufacturing PMI) egyre javuló képet mutatnak. A DAX index is egy javuláson mehet keresztül, a 11.280 pontos szint felett vételi hullám is lehetséges a héten. A forintot is megnéztük a Hetesben: akár a 303 forintos euró árfolyam sem kizárható.

Igazából uborkaszezon van és kijelenthetjük, hogy komoly forgalom esést látunk a piacokon - mondja Balogh Balázs (XTB Partners). Ami a DAX indexet illeti, most a hét elejét egészen jól kezdte és látunk némi volatilitást, de ennek leginkább a feldolgozóipar adatok tudhatóak be. Érdekes, hogy leginkább Svájc teljesített rosszul az elmúlt hónapot figyelve ezen adatok terén, Olaszország például egészen kimagasló feldolgozóiparral rendelkezett július hónapot figyelve. A németek is tudtak javítani, a franciák stagnálnak (de tartósan bővülési érték felett vannak), és az összesített európai feldolgozóipari teljesítményt nézve egésze jól állunk. Így, a német DAX index most egy hangulatjavuláson megy keresztül és hogy ha a technikai képet nézzük meg, azt lehet mondani, hogy a 11.280 pontos szintek felett komoly vételi hullám is kialakulhat majd itt a hét elején - mondta el Balogh Balázs, az XTB Partners vezető elemzője a Hetes című heti piacelemző műsorban, ahol a műsor második részében az egyre jobb formába kerülő hazai fizetőeszközt, a forintot vizsgáltuk meg (EUR/HUF).

 

forrás:GazdaságTV

A bejegyzés trackback címe:

https://bbplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr607676034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása