Megállunk a kamatvágással!
2015. július 21. írta: Balogh Balázs

Megállunk a kamatvágással!

Vége!

Magyarország megállt az alapkamat csökkentésével! 1,35%-os bázis ráta lehetett a határ az MNB-nél.

Nyaralni indulók, váltással kivárók figyelem! Új forinterősödési hullám várható!

USDHUF - 283,67 (célárunk 277)
EURHUF - 307,97 (célárunk 303)
CHFHUF - 295,00 (célár: 289)

a következő hetekre.

Ma 14:30-kor megszokottnak nem nevezhető módon sajtótájékoztatót tartott Matolcsy György, ahol a jegybankelnök bejelentette "Ezennel vége. Nem megyünk tovább. Itt egy tartós, hosszan tartós tartás következik." Az elmúlt hónapok növekedésének harmadát köszönheti Magyarország a monetáris politikának és a holnaptól már 1,35 százalékon pörgő bázis rátának. Hitelezés felpörgetve, gazdaság belendítve dióhéjban ez volt a 3+1 téma legfontosabbika.

Következő bejelentés, üdvözöljük Balog Ádámot (jelenleg még alelnök) az MKB vezéreként! Matolcsy György jobbkezét ugyanis Nagy Márton váltja az MNB-nél. Eddig a pénzügyi stabilitási tanácsban tevékenykedő Nagy Márton belső emberként emelkedik előre.

Utolsó téma, hogy kezelni kell az autóhiteleket, ugyanis maradt még 10 százalék CHF autókölcsönös, amivel még foglalkoznia kell a központi intézménynek. Az év eleji SNB sztori és a görög helyzet pedig megnehezítette a CHF-es autóhitelek maradék részét. Nagy Márton elmondta, "700-750 milliárd forintos többletköltségtől szabadítottuk meg a magyar lakosságot, amivel 70 százalékos törlesztőemelkedéstől mentettük meg őket".

 Végezetül pedig, "nincs árfolyamcélunk" - jelentette ki Matolcsy György.

valto.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bbplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr97644646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása