Türelmeseknek jól jött a pánik, combosodik a forint!
2015. január 21. írta: Balogh Balázs

Türelmeseknek jól jött a pánik, combosodik a forint!

Már 2014 vége felé erősen elkezdtük figyelni az EURHUF grafikonját, de valami hiányzott. Hiányzott az, hogy bár 316 környékén zárta az évet a kurzus mégsem foglalkoztak vele az emberek és egyáltalán nem ásták meg a forint sírját. A hiányérzet miatt csak óvatosabb, apró tranzakciókkal operáltunk és bővítettük a porfóliót short irányba, aztán januárban vártunk és vártunk... szinte semmi sem történt aztán BUMM!

Hála Svájcnak és a teljesen infantilis jegybankárok lépésének, kitört a pánikhangulat este már minden a 400-as CHFHUF-ról és a történelmi mélyponton megtépázott magyar fizetőeszközről szólt. Ekkor eljött a türelmesebb és rutinosabb kereskedők ideje!

Így mi is beszálltunk, hiába temették sokan a forintot meg lehet nézni, hogy körülbelül ugyanaz történik mint 2012 év elején. Ráadásul most az ország gazdasági ereje növekszik, plusz, ha Mario Draghi és az ECB rápakol még jobban teljesíthet a megjegyzem, amúgy sem rosszul muzsikáló európai teljesítmény (eltekintve a deflációs félelmektől, mely adatok torzíthatnak). Sőt a napokban megint felerősödtek a Magyarország felminősítésével foglalkozó pletykák, melyek szintén segíthetnek a forintnak nem beszélve arról, hogy a kontinensen még mindig erős kamatelőnnyel rendelkezik a hazai deviza.

Pozíciók:

eurhuf_1.jpg

Bármilyen hihetetlen, de a pánik 2012 után már másodjára hozott a szemfüleseknek csendes profitot és a jelenlegi kép alapján továbbra is tartom a decemberi interjú alatt mondottakat miszerint "nagy kamatelőnnyel rendelkezik a forint. Leginkább ez az előny hozhat nagy korrekciót a hazai devizának, hasonlóan mint az idei év a török lírának. 303-305-re tenném a jövő éves átlagárat devizapárnál."

* Végül egy hihetetlen adat (based on true story) 2012 januári történelmi mélypont után augusztusban 274 forintért is válthattunk eurót addig húzódott vissza a kurzus!

A jövő?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bbplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr97094447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zeitgeist-korszellem 2015.02.09. 11:00:59

Üdvözlet!

A most zajló átalakulás miatt(áthelyeződés Londonba), sajnos néhány korábbi elemzés elérhetetlenné vált. Pl. ebben a cikkben is szereplő hivatkozás korábbi linkre. Elérhetőek lesznek ezek a későbbiek folyamán?

Balogh Balázs 2015.02.09. 11:13:41

@zeitgeist-korszellem: Dolgoznak rajta a kollégák a decemberi interjút itt olvashatja:
bbplusz.blog.hu/9999/12/31/exkluziv_interju_balogh_balazzsal_az_xtb_vezeto_elemzojevel
- lecseréltük a cikkben is a linket.
süti beállítások módosítása