Morning Call - június 23
2015. június 23. írta: Balogh Balázs

Morning Call - június 23

Köszöntjük aktív ügyfeleink TOP csoportjában! 

Elemzői csapatunk úgy döntött, hogy a nyári kereskedési időszak alatt minden valós ügyfelünkkel megosztjuk Morning Call felvételeinket. Minden héten háromszor kedden, szerdán és pénteken vezető elemzőnk elkészíti Önnek a legjobb kereskedési tippeket, beszállókat! Köszönjük, hogy Ön is az ügyfeleink táborába tartozik!

A legfrisebb Morning Call elemzés (mai rövid szöveges változat)

EURUSD - ingatag optimizmus

A tegnapi nap hírei, miszerint a görög kormány új reformlistája már közelít a hitelezők elképzeléseihez rányomta a bikák patáját az európai részvénypiacok "buy" gombjaira. Így az euró ereje is kitartott, kérségtelenül az európai pénzügyminiszterek és a bajba jutott ország közötti vita viszi a hangulatot, de ezen kívül a héten lesz még egy Ifo index, valamint egy amerikai GDP adat is. Bizony, az az adat ami legutóbb -0.7%-os ereményt mutatott, igaz a véglegesített (final) adat csak holnap érkezik, de ha a negatív territóriumban marad akkor az EURUSD is tartósan 1.13 felett ragadhat.

Mindent mérlegelve, a nyár miatti csökkent likviditást, úgy gondoljuk a mai nap inkább egy kis visszarendezőséssel indulhat és 1.1380-ról valahol 1.1250 -ig süllyedhet a graikon. Ezzel fentartva az elmúlt hetek zászló alakzatát és a további ingatag emelkedést.

Támasz: 1.1250

Ellenállások: 1.1380 / 1.1446

Elvárásunk: Sell (Stop: 1.14442 / Tp: 1.1249)

Grafikon>>

 

DE.30 - Rossz hírek után a kis enyhülés is jó hír

Ahogy azt említettük, tegnap újra zsákolták az európai részvénypakkokat és ezzel együtt a dax komponenseit is. Ennek ellenére itt is hamar visszafordulhatunk, ami a technikai részt illeti meg is van rá az esély, ugyanis pont az ereszkedő csatorna tetejénél állt meg a tegnapi napos gyertya.

Támasz:11337

Ellenállás: 11440

Elvárás: Sell (Stop 11500 / Tp: 11337 / 11273)

Grafikon>>

 

EURHUF - profitálás a a görög kormány engedékenysége után

Kezdjük egyre jobban érezni, hogy a déli államok ingoványos talaja meríti meg néha a hazai feizetőeszközt a hideg vízben. Még akkor is csak a PIGS oldalára írnánk az intezív felszúrkálásokat 314-ig, ha az MNB további enyhítést prognosztizál. Tegnap is jól látható volt hogy 3-4 óra leforgása alatt az EURHUF visszamászott a 311 -es jegyzés alá (100 DSMA). Még nem érezzük azért az átütő formát, de ha a héten a megszerzedd 311-es ellenállás alatt maradunk, akkor nem csak a múlt pénteki pozíciónkat zárhatjuk pluszban, hanem a pár hete beépített swing tranzakciókat.

Támasz: 309.42

Ellenállás: 311.00

Elvárás: egy esetleges görög - IMF - EU kiegyezés elég hamar 305-306-os célárakat jelentene (sell)

Grafikon>>

 

balazs_2

 

Üdvözlettel: 

XTB Elemzői Csoport 

A bejegyzés trackback címe:

https://bbplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr637567084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása