Gazdaság TV - Heti interjú
2015. április 13. írta: Balogh Balázs

Gazdaság TV - Heti interjú

Kamatdöntések hete lesz a mostani - EURUSD - USDCAD

A héten a legfontosabb makroadat az ECB kamatdöntése lesz és ipari termelési adatok is rángatják az EUR/USD grafikonját. Kétesélyes helyzetben van a devizapár, nem egyértelmű, hogy a héten merre fog mozdulni. A tengerentúlon, Kanadában is várható majd kamatdöntés.

 

Szerdán fél háromkor ismét meghallgathatjuk Mario Draghi-t a szokásos kamatdöntést követő sajtótájékoztatón. Felmerült, hogy az ECB hamarabb emelhet kamatot, mint az amerikai FED. Ez is egy érdekes téma lehet a szerdai napon. Az EUR/USD-t még megrángathatják a héten az eurozónából érkező ipari termelési adatok is. A technikai kép alapján azt láthatjuk, hogy a kurzus az éves mélypontja felé tendál, kissé nehezen kezdte a hetet az euró. A múlthét óta tartó dollár erősödés még mindig tart, háttérbe szorítva a vele szemben helyetfoglaló devizákat. Nagyon kétesélyes jelenleg a grafikon, nem lehet pontosan megállapítani, hogy merre fog mozdulni a devizapár. Ha az1.07-es szintre vissza tud mászni a chart akkor, lehet esélye az eurónak egy komolyabb korrekcióra és ha Mario Draghi nem lesz pesszimista, akkor akár korrigálhat is az árfolyam fölfelé. Ha pedig az 1.01-et lelépjük akkor pedig a paritás se kizárt. Kanadában is kamatdöntésre készülhetünk, az USD/CADfolyamatosan látogatja a 2008-as csúcsokat, 1.30-nál van a grafikonnak az a maxiuma amit elért az elmúlt tíz évben. Van esély rá a héten, hogy ha az árfolyam meg tudja tartani az 1.27-es szintet, akkor eljuthatunk ismét a 2008-as csúcsokig.

Megint az évely mélypontot látogatja az árfolyam

A 2008-as szinteken van folyamatosan az árfolyam

Ismét eljuthatunk a 2008-as szintre rövidtávon

A bejegyzés trackback címe:

https://bbplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr977365072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása