Gazdaság TV - Hetes interjú
2015. március 23. írta: Balogh Balázs

Gazdaság TV - Hetes interjú

EURUSD és GBPUSD

A görög pénzügyminiszter levelet írt Merkel-nek, hogy problémákba ütközött a görög rövid távú adósság rendezés. Ez az eurót gyengíti. Amire érdemes lesz még figyelni a jövőben, az a Bank of England kamatpolitikája: vajon előbb emelnek, mint a FED? Válaszok a Hetes elemzésben!

Balogh Balázs a Hetesben elmondta, hogy ahogyan várni lehetett, Görögország, mint az európai piacok fekete báránya kiugrott a bokorból. Egyelőre úgy tűnik, hogy a görögh kormány kisebb csődöt jelentett és kénytelenek lesznek az EU kegyeit keresni. Egyelőre egyértelműen látszik, hogy az euró további erősödését ez a jelenség gátolja. Az elemző szerint ezt a hetet az 1,07 és 1,09-es szintek fogják befolyásolni. Amennyiben az emelkedő trendvonal megmarad és a déli helyzet stabilizálódik, megmaradhat az a háromszög-alakzat, aminek az 1,09 az ellenállási szintje. Balogh Balázs arra számít, hogy nem fog ezen a héten sem kiugróan nagyot emelkedni az euró ereje.

 

A kábel árfolyamot is érdemes szemügyre venni Balogh Balázs szerint. Szerinte az USA fog előbb kamatot emelni a két ország közül, de érdekes lehet a GBP/USD árfolyamot vizsgálni, mert globálisan nagyon gyenge most az angol font. 1,48 körüli szinten jár most a kábel, ami már-már trendfordulót is jelezhet a korábbi tapasztalatok alapján. Ha 1,50 fölé nő a grafikon, érdemes lehet figyelni. Ugyanakkor nyárig könnyedén lehet, hogy csak oldalazni fog a GBP/USD árfolyam. Az biztos, hogy Mark Carney még jó darabig marad a tisztségében - foglalta össze a sztorit Balogh Balázs.

 

Az euró erősödése kicsit megtorpant a kedvezőtlen hírekre

Az USA után majd a briterk is kamatot emelhetnek

A bejegyzés trackback címe:

https://bbplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr557295217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása