A romló amerikai munkaerőpiac emelheti az euró és az arany erejét
2015. május 04. írta: Balogh Balázs

A romló amerikai munkaerőpiac emelheti az euró és az arany erejét

EURUSD - Gold

gazdtv_cikk.jpg

 

Az EUR/USD grafikonján a hét elején maradhat a jó kedv, egy kisebb oldalazás és euró erő megtartás lehet a jellemző. A hét vége felé ha az ADP és az NFP is jól sikerül, akkor ismét erősödhet a dollár. Az arany alakulásánál is a munka erőpiaci adatok lesznek a mérvadóak.

A múlt héten Amerika nem muzsikált valami fényesen. A negyedéves tengerentúli GDP adat nem sikerült a várakozásoknak megfelelően, elég satnya 0,2%-os bövülést mutatott. Ezzel szemben a FED elnöke szerint nem kell megijedni, ez a helyzet csupán csak átmeneti. A helyzetet inkább az ehéten érkező munkaerőpiaci adatok fogják majd eldönteni. Péntekre markáns erősödést várnak a Non Farm Payroll adattól, az elemzők 231 000 fős bővülést prognosztizálnak. Ha ezt a várakozást nem sikerül teljesítenie a dollárnak, akkor ismét sötét fellegek borulnak majd a devizára.

 Az EUR/USD kurzusában a hét elején maradhat a jobb kedv, esetleg egy kis oldalazás lehet és egy kisebb euró erő megtartás lehet majd jellemző. Ha a munkaerőpiaci adatok hozzák a várakozásnak megfelelő értéket, akkor ismét bekövetkezhet egy dollár erősödés. Ha pedig az 1.1140-es támasz elesik akkor könnyen 1.10 környékén találhatja majd magát a kurzus. H aviszont megtartja magát az euró/dollár, akkor akár az 1.17-es szintekig is eljuthat.

Az arany szempontjából is fontos, hogy milyen munkaerőpiaci adatok látnak majd napvilágot. Ha rossz értékek jönnek a héten, akkor felpattanhat az árfolyam a jelenlegi, 1180-as támasszintről. Az arany kurzusában egy 1180 és 1200 dollár közötti oldalazásra lehet majd számítani.

Videó>>

A bejegyzés trackback címe:

https://bbplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr367429696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása